Mina bästa kurstips

När jag är ute och skor får jag alltid frågan om jag verkligen orkar sko hästar, om jag inte blir trött och inte får ont i ryggen. Och det är klart att jag blir trött efter ett tag (det blir ju alla), men faktiskt (peppar peppar) tycker jag inte att jag får ont i ryggen.
När jag är på kurs däremot, hjälp vad ont jag får i hela kroppen! Det kryper i benen och ryggen, flimrar lite lätt för ögonen och hur jag än sitter är det obekvämt. Jag är verkligen inte gjord för att sitta still inomhus en hel dag! Även om det som sägs är väldigt intressant och spännande. Själva upplägget gör att det blir svårt för mig.

Så, för att klara av det har jag några små enkla knep, och det viktigaste av dem är: ät mat!
Mat, mat och massor av mat! Jag brukar ha med mig en sallad att äta till lunch, med dressing i en egen burk. En smoothie som jag dricker halva på förmiddagen och halva på eftermiddagen, perfekt eftersom en tyst och lätt kan dricka av den under föreläsningen! Sen brukar jag också ha juice, frukt och eget te med mig. Det brukar finnas vattenkokare och lite te på kurserna, men eftersom jag föredrar mitt hemgjorda te framför svart köpt earl grey-te så brukar jag ta med en liten burk.

Den här kursen är det tyvärr en annan deltagare som är väldigt citrusallergisk, vilket ställer till lite problem för mig. Jag brukar proppa i mig apelsiner på sådana här tillställningar. Men då får en vara påhittig. Göra smoothies och sallader utan citrus, ta med andra frukter och dricka apelsinjuicen i bilen på väg dit.Mitt andra bästa tips är anteckna! En kommer aldrig ihåg allt som sagts på en kurs så anteckningarna är så värdefulla att ha! Dessutom få en gå igenom allt en gång till om en renskriver anteckningarna när en kommer hem. Jag brukar anteckna runt ett block per vecka på massageutbildningen. Massor, massor med information!

Att gå ut så mycket en kan i pauserna är också viktigt, så det får bli tips nummer tre. Även om det är kallt eller dåligt väder. På med jackan bara! Om en inte kan stå och sola mot någon vägg så kan en alltid springa ett varv runt huset eller två. Hjälper verkligen för att kunna lyssna och ta in mer info igen.

Ännu en jobbig sak att hantera tycker jag är att jag längtar hem så mycket till mina djur. Jag är inte van att behöva vara borta från dem så långa dagar, åtminstone inte så många i sträck, så det är riktigt jobbigt. Ibland kan jag drömma mig iväg till hästarna i hagen och undra vad de har för sig så mycket att jag glömmer bort att lyssna... Och det känns så tråkigt att sitta på en bänk och sola på lunchen när jag tänker på att de förmodligen gör detsamma faste hemma i hagen.
Malte fick följa med ett par dagar förra kursen, vilket var både bra och dåligt. Jättekul att ha honom med, och han uppskattar att slippa vara ensam, men en del passande pga hundar som var där och sånt. Resterande dagar fick han vara med en kompis till mig, så han har i alla fall sluppit vara ensam långa dagar. Får se hur det blir denna kurs.

2 kommentarer:

  1. Jag gillar det där mattipset;) Mat uppskattas alltid^^ Att anteckna är verkligen superbra. Man får något att göra, somnar inte på tråkiga lektioner, man lär sig bättre och kan enkelt kolla genom vad som tagits upp:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja mat är lite underskattat tycker jag... Känner mig lite som en häst, måste äta lite hela tiden. :)

      Radera