Solsken på burk

I våras plockade jag en korg tussilago på ett fantastiskt ställe med massor av små gula tussilagosolar över hela marken. Nu har de torkat och doftar ljuvligt!
En ska inte äta för mycket tussilago, men i lagom mängd hjälper det mot värk och feber. Och så blir i alla fall jag lite lycklig av att bara öppna och lukta i min burk. :)




2 kommentarer:

  1. Det där med vad man kan äta i naturen, både växter och örter, är något jag länge varit intresserad av men är ännu inte insatt i det. Har du några tips om vart man kan börja? Vill lära mig vad olika växter och örter är bra för samt vad man kan äta:) Tips på böcker, bloggar, hemsidor? Ska lusläsa din blogg under de kategorierna nu:)

    Förresten, jag svarade på din fråga om kastrering för ett tag sen:) Gå in under "Kaniner" så hittar du inlägget:)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) En bra hemsida sådär på rak arm är skogsskafferiet.se där finns ett register över växter, vad en kan ha dem till och när de ska plockas. Annars brukar jag titta i gamla loppisfyndade böcker och googla på sånt jag undrar. Tror det börjar komma en del nya böcker på ämnet eftersom det blivit lite "inne", men har inte läst någon själv.

      Tack för kastreringsinlägget. :) Skrev lite om mig och Malte där.

      Radera