Bågskyttelängtan

Peppar med lite gamla bilder och inser att jag nog borde försöka komma ut och skjuta lite innan fölningen.... Misstänker att gullhästen skulle uppskatta det också. :)

Ganska ny med bågen, 2008

tränar lite med Firouzeh, 2009

2009

SM i beridet bågskytte på riddarspelen i Ekenäs, 2009

skjuter eldpilar, 2009

8 kommentarer:

  1. Coola bilder och fin blogg, ska absolut fortsätta läsa! :D
    sv: Tack så mycket! Är väl lite så jag tänkt men alla runt omkring "idiotförklarar" mig för att jag inte ska utbilda mig till nått "riktigt". Men nu fick jag mer kraft till att göra det jag vill, tusen tack!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Jag med :) En är ju alltid det efter vintern liksom... :D

      Radera
  3. Jag vill lära mig skjuta båge en dag.. tycker pilbåge är facinerande på någe vis:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det ju. Det är ju lite som en saga. :) Fast när en skjutit från hästryggen vill en knappt skjuta från marken sedan... ^^ Du får hälsa på så kan vi skjuta :)

      Radera
  4. ja vad kul. jag satt igår och tittade på pilbågar. hade en idé om att samla till en väns födelsedag men skulle också gärna vilja ha en själv. har förstått att man bör provskjuta innan man köper en, men vad är egentligen regeln för pilbågens längd? ska den vara i visst förhållande till ens kropp? underbara bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet faktiskt inte hur det är med längden. Jag är jättedålig på det där med att skjuta från marken, är mer inriktad på från hästryggen liksom och då vill en gärna ha en lite kortare båge för att det inte ska bli så otympligt (fast tex kineserna skjuter med jättelånga bågar från häst så det går ju om en vill). Det är dock skillnad på dragstyrka mellan olika bågar så därför bör en provdra innan en köper, beror på hur stark en är vilken en ska ha. :)

      Radera