Sånt man inte alltid tänker på

Jag tycker ofta det kan vara himla givande att prata med personer utanför hästvärlden om hästar. Många gånger pratar jag hellre med en nyfiken oinvigd än en framgångsrik tävlingsryttare om man befinner sig i en "civil" situation där man har bägge möjligheterna (tex en middag eller nån annan social sammankomst). Anledningen är att de ofta kommer med så bra frågor som gör att man måste fundera ut varför man tycker eller agerar som man gör. Mycket nyttigt!

Mer erfarna ryttare tenderar ofta att falla in på det invanda och mycket tydliga spåret i hästvärlden som går ut på att härma de som har "kommit längre" helt utan att ifrågasätta varför de gör ditten eller datten. Säger man att man skjuter pilbåge från häst, rider barfotahäst, eller rider i trafik med endast halsrem på hästen brukar de också göra stora ögon och sedan antingen försöka tala en till rätta eller undvika ämnet.

Tyvärr gör ovannämnda anledningar ofta att man drar öronen åt sig snarare än blir glad när vänliga släktingar eller bekanta glatt upplyser en om att det kommer att komma fler som delar ens intresse. Synd att hästvärlden är så uppdelad tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar